GENEL

Veri kaybı korumasına (DLP) sahip olmanın avantajları

Siber Güvenlik Çözümleri

1) DLP çözümü itibarınızı korur
Çalışanlarınızın, müşterilerinizin veya müşterilerinizin verilerini güvenli bir şekilde işlediğinizde, yalnızca gizliliklerini korumakla kalmaz, aynı zamanda kendi şirketinizin itibarını da iyileştirirsiniz. Veri sızıntısı haberlerinde yer almamak, zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar ve itibarınızı arttırır. Bu da, işletmenizi ve işinizi yeni potansiyel müşteriler ve çalışanlar için daha güvenilir hale getirir.

2) Sizi içerideki tehditlere karşı korur
Uç nokta koruma yazılımları çoğunlukla şirket dışından gelen olası siber suç tehditleriyle mücadele eder, veri kaybı koruması ise işletmenizin içindeki süreçleri korur. Verileriniz birçok çalışan tarafından günlük olarak işlenir. Çalışanlar için gerçekleştirecekleri eylemin güvenli olup olmadığı her an kolayca verilebilecek bir karar değildir. Bir DLP çözümüne sahip olmak, yanlış seçim yapmalarını ve istemeden veri güvenliğinizi riske atmalarını engeller. Ek olarak, bir DLP çözümü, çalışanlarınızın işletmenize kasıtlı olarak zarar vermesini de önler. Örneğin, müşterilerinizin verilerini rakip şirketlere satmak gibi eylemlerin önüne geçer.

3) Çalışanlarınızı eğitir
Bazı DLP sağlayıcıları, güvenli olmayan etkinliklere etkileşimli yanıtla verebilir. Örneğin, çalışanınız hassas veriler içeren bir belgenin ekran görüntüsünü almak isteyebilir. DLP çözümü yalnızca eylemi engellemekle kalmaz, aynı zamanda çalışanı, engellenen etkinliğin olası risklerini açıklayacak ve çalışana daha güvenli bir seçenek sunacak bir açılır pencere aracılığıyla yönlendirebilir.

4) DLP çözümü, verilerinizle iletişimde kalmanıza yardımcı olur
DLP çözümü uygulamak, tüm hassas veya gizli verilerinizin şirket içinde veya dışında nerede oluşturulduğuna, depolandığına ve taşındığına dair genel bir bakış elde etmenizi sağlayan bir veri akışı keşfiyle başlar. Bu, iç riskleri analiz etmenize ve gerçek zamanlı olarak neler olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Ardından, hassas veriler kişisel, finansal, sağlık vb. gibi kategorilere ayrılır. Bir sonraki adım, hassas verileri sızıntıdan korumak için DLP politikalarının ve kurallarının uygulanmasıdır.

Çözüm ilk defa uygulandıktan sonra, veri kaybını önleme stratejisinin bir parçası olarak düzenli eğitim ve toplantılar yapabilirsiniz ve çalışanlarınız size çözüm ve verileri işlemeleri hakkında geri bildirimde bulunabilirler. Son olarak, bir DLP çözümü, verilerinizin kimin işlediği veya çalışanlarınızın çeşitli yazılımlara, uygulamalara, web sitelerine ve hatta donanımlara ne sıklıkta eriştiği konusunda sizi bilgilendirebilir, böylece şirketinizin işleyişini optimize edebilirsiniz.

5) Hibrit çalışmayı daha güvenli hale getirir
Pandemi ile beraber, uzaktan veya hibrit çalışma modeli daha yaygın hale geldi. Hatta hibrit çalışma modeli kalıcı olacak gibi görünüyor. Ancak, uzaktan veya evden çalışmak, ofisten çalışmaktan daha az güvenli olabilir. Çalışanlarınızın etkili bir şekilde çalışabilmeleri için çevrimiçi iletişim kanalları aracılığıyla daha fazla bilgi paylaşmaları gerekir. İşyerinde olduğu kadar yakından izlenmeyen genel veya ev ağlarına bağlanmaları gerekebilir. DLP çözümü, bu durumlarda veri işlemeyi denetler ve böylece olası sorunları önleyebilir.

Doğru veri kaybı önleme çözümünü nasıl seçersiniz?
İşletmeniz için doğru çözümü bulmak için kendinize ve DLP üreticilerine sormanız gereken 14 soru:

Yazılım amaçlarıma ve belirli potansiyel risklerime karşılık geliyor mu?
Şirket içi DLP çözümüne mi ihtiyacım var yoksa SaaS DLP’yi mi tercih etmeliyim?
Çözüm en iyi şekilde hangi operasyonel sistemlerde çalışıyor?
Yazılım benim büyüklüğümdeki bir şirket için uygun mu?
DLP, şirketimizde kullandığımız tüm önemli veri kanallarını ve işletim sistemlerini kapsıyor mu?
Kullanıcıların evden veya uzaktan çalıştığı ortamlar için hazır mı?
Hem içerik tabanlı hem de bağlam tabanlı veri sınıflandırması sunuyor mu?
Taranan belge ve görüntülerdeki hassas verileri algılayabilmek ve sınıflandırabilmek için OCR’ye (Optik Karakter Tanıma) sahip mi?
Çözüm, geçici çevrimdışı cihazları da koruyabilir mi?
DLP, uç nokta cihazındaki veya ağ düzeyindeki verileri koruyor mu?
Veri koruması kullanabilmek için ek çalışanlara ihtiyacım var mı? Kaç tane çalışan gerekiyor?
Korunan cihazların performansına etkisi ne kadar büyük?
DLP çözümünü uygulamak için ek sunucular (donanım) satın almam gerekir mi?
Çözüm ne kadar hızlı uygulanabilir?
Kaynak : Eset Türkiye

A8 Bilişim SAFETICA Yetkili Satıcısıdır ve Safetica DLP ürünleri ile ilgili Satış ve Destek Konuları için bize yazabilirsiniz. Lütfen iletişim sayfamızdan irtibata geçiniz. İletişim Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz .

0850 259 23 11[email protected]

Related Posts