GENEL

Fortinet Firewall nedir? Avantajları nelerdir?


Fortinet Firewall (Güvenlik Duvarı) network ağınızı istenmeyen trafikten koruyan Fortinet firmasına ait her ölçekteki kurum yada firmaya hitap edebilen bir ağ güvenlik çözümüdür. Güvenlik duvarları daha önceden programlanmış bazı kurallara göre kötü amaçlı yazılımları engeller. Bu kurallar ağ içindeki yada dışındaki kişilerin sisteminize nasıl ve hangi kurallara göre bağlanabileceğini belirler. Bunların içinde ağ içindeki kişilerin belirli sitelere veya programlara erişimlerini etkilemek de dahildir. Fortinet Amerikalı iş adamları Ken Xie ve Michael Xie kardeşler tarafından 2000 yılında kurulmuştur. Fortinet, ilk ürünü olan FortiGate’i 2002’de piyasaya sürdü. Şirket 2004 yılına kadar 90 Milyon Dolar fon topladı ve 2009 yılında halka açılarak 156 milyon dolar topladı. Güvenlik duvarları, anti-virüs, izinsiz girişi önleme ve uç nokta güvenliği gibi siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri geliştirmekte ve bunları pazarlamaktadır. Fortinet, Türkiye pazarına 2004 yılında RZK Mühendislik ve Bilgisayar Sistemleri distribütörlüğü ile girmiştir.

Yüksek Performanslı Yeni Nesil Firewall (NGFW) Fortinet’in öncü ağ güvenliği platformu olan FortiGate, kapsamlı güvenlik ve ağ oluşturma işlevleri sağlayan fiziksel, sanal ve bulut ortamlarında çalışabilecek model seçeneklerine sahiptir. Küçük işletmelere yönelik ürünlerden, büyük ölçekli işletmeler, veri merkezleri ve servis sağlayıcılara yönelik ürünlere uzanan güvenlik çözümleri içerir. Fortinet, karmaşık siber tehditlere karşı üstün koruma sağlamak üzere en yenilikçi ve yüksek performanslı FortiGate yeni nesil ağ güvenliği platformlarını sunar.

FortiGate çözümleri, ağdaki trafiği kendi geliştirdiği SPU’lar ve mimari sayesinde düşük gecikme süreleri ile çok hızlı inceler. Bu denetimler, yalnızca kurum politikalarına uygun trafiğe izin verildiğinden emin olmak için benzersiz bir hız, ölçek ve performansla gerçekleşir ve bunların tümü, kullanıcı deneyimini bozmadan veya maliyetli kesinti süreleri yaratmadan yapılır.

FortiGate Yeni Nesil Firewall Çözümleri, endüstri lideri FortiGuard Labaratuvarları tehdit algılama çözümünü, FortiOS işletim sistemi ve amaca yönelik olarak tasarlanmış işlemcilerini bir araya getirerek üst düzey güvenlik, derinlemesine görünürlük / izlenebilirlik ve şifreli trafikte dahil olmak üzere üstün performans sağlar. FortiGate çözümleri, bulut uygulamalarına, IoT cihazlarına otomatik görünürlük sağlar ve kurumsal ağın uçtan uca topoloji görünümünü otomatik olarak keşfeder.

Yeni nesil FortiOS platformu ile gelen Security Fabric mimarisi; tüm saldırı yüzeyi boyunca uçtan uca güvenlik, farkındalık ve otomatik güvenlik çözümü sağlamaktadır. Security Fabric, daha fazla iş yükü ve veri eklendiğinde güvenliğin dinamik olarak genişlemesine ve uyum sağlamasına izin verir. Fortinet Security Fabric’in ayrılmaz bir parçası olan FortiGate Yeni Nesil Firewall Çözümleri, kapsamlı Fortinet güvenlik portföyü ve üçüncü taraf güvenlik çözümleri ile de iletişim kurabilir.

Başlıca Fortinet firewall modelleri aşağıdaki gibidir. Her ölçekte kurum yada firmayı destekleyen çözümleri bulunmaktadır.

Fortigate 40F, Fortigate 60F, Fortigate 80F, Fortigate 100F, Fortigate 200F, Fortigate 400E, Fortigate 600E, Fortigate 1100E, Fortigate 1800E,

Fortinet Firewall ile ilgili Satış ve Destek Konuları için bize yazabilirsiniz. Lütfen iletişim sayfamızdan irtibata geçiniz.

Related Posts