GENEL

Bulut Sunucu Nedir ve Nasıl Çalışır?


Bulut sunucusu, internet üzerinde barındırılan ve fiziki sunucu yerine bulut bilişim ortamında bulunan sanal bir sunucudur. Internet üzerinden bir bulut sunucu platformu aracılığıyla oluşturulur, barındırılır, uzaktan erişilebilir ve gelen isteklere cevap verir. Bulut sunucular sanal sunucu olarak da bilinir. Bulut sunucular genel olarak ihtiyaç duyulan tüm yazılımlara cevap verebilecek nitelikte ve sizin belirttiğiniz konfigürasyonlara göre oluşturulur ve size sunulur.

Bulut nedir?
Bulut genel olarak, bir yazılım veya uygulama hizmetinin parçası olarak kiralanabilen, internet ortamına bağlı birkaç sunucuyu ifade etmek için kullanılır. Bulut tabanlı hizmetler olarak; web barındırma, veri barındırma ve paylaşma, uygulama kullanımı sayılabilir.

Bulut temel anlamda yükü paylaşmak için oluşturulan platformları ifade eder. Birkaç sunucunun birleşerek bulut bilişimi oluşturabilir. Bu tek güçlü bir makine kullanmak yerine, karmaşık bir çok işlemin birden çok küçük bilgisayara dağıtılabileceği anlamına gelebilir.

Bulut depolamanın avantajlarından biri genellikle birleşik depolama kaynakları yerine, tek bir sunucuymuş gibi hareket eden ancak dağıtılmış bir çok kaynağın bulunmasıdır. Bu da verilerin dağıtılmış olması nedeniyle hatalara karşı toleranslı olması anlamına da gelir.

Bulut sunucusunun faydaları nelerdir?

** Bir bulut sunucusu, herhangi bir yazılım sorunu ortamınızdan izole edildiğinden, işletmenizde iş sürekliliği ve güven ortamı sağlar. Diğer bulut sunucuları sizi etkilemez, sizin sunucunuzda aynı şekilde başkalarını etkilemeyecektir. Başka bir bulut sunucu aşırı yükleme yaptığında, fiziksel sunucularda olduğu gibi bir etkisi olmaz.

** Bulut sunucuları kararlı, hızlı ve güvenlidir. Fiziksel sunucularda olduğu gibi donanımsal sorunlardan etkilenmezsiniz ve de BT sorunlarını düşük maliyette tutmak isteyen işletmeler için en ideal seçimdir.

** Bulut sunucuları paranız karşılığında daha hızlı hizmet sağlar, Benzer bir fiziki sunucu fiyatı ile alacağınızdan daha fazla kaynak ve hızlı hizmet alabilirsiniz. Ayrıca bulutta barındırılan bir web sitesi daha hızlı çalışır.

** Bulut sunucularında ölçeklenebilirlik elde edebilirsiniz. Yani daha uygun maliyetli olmanın yanı sıra, Bellek ve Disk ekleme veya çıkartma imkanı çok daha kolaydır.

Bulut sunucularınız için neden A8 tercih etmelisiniz.
** Aralarında yetenekli ve işinde uzman kişilerin çalıştığı firmamız, onlarca pratik altyapı deneyimine sahiptir.

** AWS, Microsoft, Lenovo, Dell tarafında iş ortaklıkları bulunmaktadır.

** Kendini işine adamış teknik ekibimiz, projeleri zamanında ve bütçe dahilinde teslim etme konusunda deneyimlidir ve eksiksiz iş sürekliliği sağlar.

** Projeleri planlı, düşük risk bazında hayata geçiriyoruz.

** Bulut tabanlı sunucularımız, bulutta yapılandırılmış birden çok sunucuda çalışır, böylece istediğiniz zaman yükseltme yapma olanağına sahip olursunuz.

** Donanım arızası riski yok.

** Yüksek bağlantı hızları.

Bulut sunucu ile ilgili Satış ve Destek Konuları için bize yazabilirsiniz. Lütfen iletişim sayfamızdan irtibata geçiniz.

0850 259 23 11 – 0352 222 23 11 – info@a8.com.tr